Vad gör en kyltekniker?

Kylteknik innefattar allt från värmepumpen hemma i villan, till den stora ishallen, och till de stora maskinrum och kylanläggningarna i stora butiker och industrier. Kort sagt kan man säga att du skulle få tillgång till en stor bredd av olika jobbmöjligheter, och vara väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden.

Det finns något för alla, vare sig du är ute efter det mer tekniska och vill jobba med service och felsökning, eller om du är mer praktiskt lagd och främst vill jobba på större byggen med montage. Du kan arbeta själv, eller med kollegor.

Det är också en bransch där det de senaste åren hänt mycket inom grön och hållbar kyla med naturliga köldmedier, så du kan få göra en stor skillnad för planeten.


Är du intresserad av att bli kyltekniker?

Det råder stor brist på kyltekniker i Sverige idag, så du skulle ha en trygg arbetssituation och många möjligheter om du valde att ge dig in i branschen. Iochmed bredden inom branschen så finns det dessutom goda utvecklingsmöjligheter för dig som är driven och vill framåt!

Via länken nedan hittar du utbildningar som SKVP (Svenska Kyl & Värmepumpföreningen) har listat för dig som är intresserad!

Här finns utbildningarna.

Vi är även alltid på jakt efter kompetenta medarbetare, så har du relevant erfarenhet, maila oss gärna på info@stay-cool.se