Nu lanseras vår nya franchise!

Hela EK-gruppen, från vänster: Peter Hornbeck, Klimatkontroll Syd, Jimmy Claesson, RM Kyl, Conny Bäckstäde, Kyl & Maskinteknik, Håkan Berg, Kyl & Maskinteknik, Per Johansson, Stay Cool, Richard Lind, ABAK. Johannes Ringström NR Kyl,Magnus Falkenström, RM Kyl, Jonas Ideström, Franchisearkitekt (konsult) och Helmuth Kärräng, RM Kyl. Foto: Eva-Maria Fasth

Under hösten och vintern har det börjat hända spännande saker hos oss på NR Kyl.

Torsdagen den 9/2 lanserades Energi & Klimatgruppen – en ny franchise som ska möjliggöra för fristående kyl- och värmepumpsföretag att kunna dela med sig av erfarenheter, kompetens, och även bli en starkare inköpsorganisation. NR Kyl är ett av sex grundande företag, där samtliga tidigare varit en del av TESAB. Energi & Klimatgruppen består idag av sex bolag, Stay Cool, Härnösand, ABAK, Sundsvall, NR Kyl Göteborg, RM Kylteknik, Varberg, Kyl & Maskin, Visby och Klimatkontroll, Vellinge. 

Anledningen bakom att vi på NR Kyl väljer att gå denna väg är enkel, men ligger oss nära om hjärtat. Vi har alltid värdesatt, och varit övertygade om att ett lokalt engagemang ligger till grund för vår trovärdighet, framgång och goda kundrelationer. Så vill fortsätta ha det!  

Men vi tror även att ensam inte är stark, och i och med EKG får vi möjligheten att fortsätta nyttja det bästa av två världar. Från åren i Tesab har vi fått med oss mycket goda erfarenheter av det utbyte man kan ha med andra företag i samma bransch. Först och främst ger det oss goda förutsättningar när det kommer till förhandling och relationer med våra leverantörer. Men samarbetet kan även röra sådant som fortbildning och kompetensutveckling av vår personal, HR-frågor, juridisk hjälp och att dela erfarenheter, lösningar och teknisk kunskap. Vår förhoppning är att detta också ger oss förutsättningar att ständigt förbättra vår service och upplevelse för både våra medarbetare och våra kunder.  

Vi tackar franchisekonsult Jonas Ideström för gott samarbete under vintern med att ta fram vårt koncept, och ser nu fram emot nästa steg! De är först och främst är att rekrytera en VD för franchisen, och att sen bli fler under året! 


I samband med lanseringen av franchisen så träffade vi ett par branschtidningar och berättade om vilka vi är. Läs gärna artiklarna via länkarna nedan: 

”Vi vill kunna styra våra egna bolag”

https://www.kylavarme.se/