Vad gör en kyltekniker?

Kylteknik innefattar allt från värmepumpen hemma i villan, till den stora ishallen, och till de stora maskinrum och kylanläggningarna i stora butiker och industrier. Kort sagt kan man säga att du skulle få tillgång till en stor bredd av olika jobbmöjligheter, och vara väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden.

Det finns något för alla, vare sig du är ute efter det mer tekniska och vill jobba med service och felsökning, eller om du är mer praktiskt lagd och främst vill jobba på större byggen med montage. Du kan arbeta själv, eller med kollegor.

Det är också en bransch där det de senaste åren hänt mycket inom grön och hållbar kyla med naturliga köldmedier, så du kan få göra en stor skillnad för planeten.

Se mer om vår kollega Saras dag på jobbet i filmen ovan. INSU följde efter henne och dokumenterade för att locka fler till denna spännande bransch!


Är du intresserad av att bli kyltekniker?

Det råder stor brist på kyltekniker i Sverige idag, så du skulle ha en trygg arbetssituation och många möjligheter om du valde att ge dig in i branschen. Iochmed bredden inom branschen så finns det dessutom goda utvecklingsmöjligheter för dig som är driven och vill framåt!

Via länken nedan hittar du utbildningar som SKVP (Svenska Kyl & Värmepumpföreningen) har listat för dig som är intresserad!

Här finns utbildningarna.

Men har du redan idag erfarenhet av montage inom en närliggande bransch (exempelvis bygg, el, ventilation eller vvs), var inte rädd för att ansöka hos oss på NR Kyl direkt! Vi utbildar gärna rätt person på plats! Hör gärna av dig till oss på info@nrkyl.se